tisdag 18 december 2012

TACK för 2012

Områdesstyrelsen Åker-Länna vill tacka alla som under året varit med och i olika sammanhang deltagit i arbetet för att försöka utveckla våran kommundel.


Vi vill samtidigt önskar er alla en vilsam och god jul samt ett gott nytt år.......

tisdag 11 december 2012

OS-möte 3 dec del 3

 Strandskydd Strängnäs
Länsstyrelsen har lämnat förslag till utökat strandskydd inom Strängnäs kommun. Några synpunkter från OS Åker-Länna är inte nödvändiga, eftersom ingen del av Åker-Länna berörs. OS Åker-Länna beslutar därför att inte ha någon åsikt i frågan om strandskyddet.

Generellt har tiden för att komma in med synpunkter på strandskyddet förlängts till 31/5, 2013.
Gupp på Bruksvägen
Christer Ståhl (S) meddelar att de nya anordningarna vid övergångsstället vid fritidsgården inte blev det avsedda förhöjda övergångsstället utan ett gupp. Enligt ordföranden i Teknik och fritidsnämnden 1/12, 2012 skall dock detta åtgärdas, så snart det är möjligt.
Kommunalt användande av Folkets Hus Bibbi von Schéele (M) önskar att kommunala organsiationer som skolor och förskolor använder Folkets Hus lokaler i ökad utsträckning. Hon undrar om kommunal personal vet att lokalerna är gratis att använda för deras verksamhet.
Höga hyror när föreningar använder Folkets Hus
Diskussion om höga föreningshyror på Folkets Hus i Åker, där bl.a. Hembygdsförningens ordförande Pehr Bengtsson anför dubblerade kostnader för föreningens årsmöte – efter ägarbyte och höjning av hyran. En åhörare hävdar att det vore bättre om Folkets Hus återgick till att drivas i ideell regi, istället för i privat regi som idag. Per Wedlin (MFP) ifrågasätter kommunens årliga utgift om 450.000 kronor för att hyra lokaler på Folkets Hus och anser den vara väl hög. Christer Ståhl (S) menar att driftkostnaden för Folkets Hus låg på 350.000 kronor årligen när Folkets Hus drevs i ideell regi. Bibbi von Schéele (M) menar att det är viktigt att försöka göra det bästa av Folkets Hus, med de ramar som finns idag.
Förskola 
Leif Hansson (S) meddelar att någon grävt ner trasiga glasflaskor i sandlådan vid Axets förskola. Han föreslår att kommunen ordnar belysning vid förskolan för att hindra att någon i skydd av mörkret gör liknande illgärningar i fortsättningen.

Annika Gustavson (S) föreslår att OS beslutar att föreslå kommunen att en lampa sätts upp vid Axets förskola. OS ställer sig bakom detta.


Martin Kruus  framföra följannde kommentarer till punkten om hyror i Folkets Hus:

Vi som idag driver Folkets hus var måna om vid övertagandet om att inte göra förändringar i hyressättningen och har därför bara följt de priser som den tidigare föreningen använt.

Vad beträffar Hembygdsföreningen inkluderade deras pris en rad andra saker som fika med dukning till 65 personer samt städning av lokalen. Totalt var fakturan på 7.000 kr varav själva lokalhyran var 2.000 kr.




lördag 8 december 2012

OS_möte 3 dec del 2


Cykelplan Åker-Länna

Områdesstyrelsen har fått i uppdrag att ta fram underlag för en Cykelplan för kommundelen. 

Denna utökade tid gör att Ståhl (S) finner att det finns tid att låta en arbetsgrupp inom OS bereda frågan. OS ställer sig positiv till en arbetsgrupp.

Arbetsgruppen skall genomföra ett antal aktiviteter för att medborgarna skal kunna framföra sina synpunkter.

Efter diskussion inom OS väljs följande tre personer till arbetsgruppen: Magnus Elinder (FP), Bengt Ericsson (C) och Åsa Molin (M). Ståhl (S) kallar samman gruppen till ett första möte innan jul. Gruppen skall sedan redovisa vad de kommer fram till på OS kommande möten.

Deadline har flyttats från 18/1 till 10/3.

OS möte 3 dec del 1

Oppositionsrådet Jacob Högfeldt hade ordet.
Jacob Högfeldt (M) presenterar sig själv och sina tankar som nyblivet oppositionsråd i Strängnäs kommun. Han är 32 år, lantbrukare, utbildad till ekonomagronom i Uppsala och har en bakgrund som reservofficer. I Strängnäspolitiken började han som ledamot i miljö- och räddningsnämnden 2009 och år 2010 valdes han in i kommunstyrelsen.

Högfeldt ser på Strängnäs som en kommun med fyra kärnor: Åker, Mariefred, Stallarholmen och Strängnäs. Han betonar att alla fyra är lika viktiga. I kommunhuset vill han vara med att verka för ett bättre samarbetsklimat.

På frågan om vad han tror om Åkers framtida utveckling svarar han bl.a. att Åker har ett bra läge, med närhet till Stockholmsområdet och bra kommunikationer via Läggesta. De relativt låga bostadspriserna menar han kan locka nyinflyttare från Stockholms kranskommuner.

Högfeldt kommer som nyblivet oppositionsråd att ägna mycket tid åt att lyssna och ta in kunskaper. Han är ingen politisk "räv" och säger att han kommer att ha fler konkreta svar på frågor om han blir inbjuden till ett OS-möte om ett halvår än han har idag. Devisen "skapa, synas, sälja" som han använder i sitt arbete på Äleby gård är dock något som han menar kan fungera också på Strängnäs kommun i stort – för att få kommunen att växa och bli mer attraktiv.

onsdag 21 november 2012

Områdesstyrelsemöte 3 dec 2012


Områdesstyrelsen Åker-Länna
Måndag 3 dec kl 19.00
PRO-lokalen Trevnaden Åkers styckebruk

 



1.     Oppositionsrådet Jacob Högfeldt (M) har ordet

2.     Cykelplan Åker-Länna
3.     Ärendelistan
4.     Info/rap
       a.     Strandskydd
5.     Övriga frågor

Väl mött
Christer Ståhl (S) ordf         Peter Björkman sekr.

måndag 19 november 2012

OS-möte 5 november del 3

Information och rapporter

 Cykelplan Strängnös
Ordföranden Christer Ståhl (S) meddelar att det pågår ett arbete med en kommunövergripande Cykelplan. Material till denna skall inlämnas senast den 16/1, 2013. Områdesstyrelsen har fått i uppdrag att se över nätet av gång- och cykelvägar i Åker-Länna och komma med en skriftlig beskrivning samt förslag på prioritering. Också cykelvägar mellan kommundelarna är av intresse.

Kommundelsberedningen
Ordförande Christer Ståhl (S) informerar om att Kommundelsberedningens sammansättning kommer att ändras. I framtiden skall bara nämndordförandena samt kommunalråd och oppositionsråd ingå.

Fördjupad översiktsplan
Magnus Elinder (FP) tar upp frågan om FÖP Åker-Länna. Christer Ståhl (S) meddelar att FÖP Åker-Länna fortsatt ligger i träda eftersom översiktplanen för Strängnäs kommun  först måste göras om.  Ståhl (S) menar dock att det kan finnas en öppning som låter FÖP Åker-Länna och den översiktsplanen för Strängnäs kommun köras parallellt.

Grushög vid vändplanen bakom skolan
En åhörare undrar över grushögen, vid vändplanen bakom skolan. Christer Ståhl (S) meddelar att SEVAB lovat ta bort den. Något som ännu inte skett.

Mötestider 2013
Områdesstyrelsen Åker-Länna beslutar att fastställa sammanträdesdagar för områdesstyrelsen Åker-Länna 2013 enligt förvaltningens förslag (4/2, 8/4, 3/6, 2/9, 4/11 och 2/12).  Dessutom beslutar OS att den 21 januari 2013 genomföra ett internt möte avseende plan 2013 och utbildning samt att under mars, maj, augusti och oktober genomföra annan aktivitet/möte för allmänheten i aktuella frågor.

OS-möte 5 november del 2

Övriga frågor
Fritidsgården i Åker
En åhörare diskuterar frågan om Fritidsgårdens tillbakaflytt till sina tidigare lokaler och menar att detta är politiskt beslutat. Ordföranden Christer Ståhl (S) tillbakavisar detta och meddelar att frågan är ett tjänstemannaärende, som rör frågan hur (tjänstemännens sak) och inte frågan vad (politikernas domän) som skall göras.

 Åkerskolans renovering
Johan Kjellström (M) tycker att OS skall intressera sig för Åkerskolans förestående renovering. OS kan t.ex. bjuda in rektorn för Åkerskolan och fråga om hur renoveringspengarna skall användas.

Skämby förskola
En åhörare undrar vad som kommer att hända med den nuvarande förskolan i Skämby när den nya står klar. Bibbi von Shéele (M) meddelar att provisiorisk lokal skall tas bort.

 Övergångsställe vid Folkets Hus
En åhörare kritiserar att ett övergångsställe vid Folkets Hus ligger placerat så att många ”kör ut direkt” på detta.

OS-möte 5 november del 1

Nya busstidtabeller från 9 december
Ordföranden Christer Ståhl (S) går igenom den nya busstidtabellen och konstaterar att Områdesstyrelsens förslag fått gehör på många punkter.
Det kommer att gå bussar förbi Solberga köpcentrum igen, två turer på vardagar. Däremot inga på lör- och söndagar, vilket är mindre bra.
Vissa turer från Åkers styckebruk  kommer  också att gå  förbi Vasaskolan igen och inte längre bara till resecentrum i Strängnäs.
Morgonbussen till Läggesta synkroniseras  med linje 302 mot Mariefred. Det finns dock fortfarande ingen direktlinje Åkers styckebruk-Mariefred.

Problem som kvarstår är också att många bussar i Mariefred inte går förbi vårdcentralen. Det är svårt att hinna bussen från hållplats Hammarängen om man slutar 14, 15 eller 17.

Buss 301 stannar inte i Skämbylöt (hållplats Åkerby) från Strängnäs till Åker. Detta är dåligt inte minst för att det skulle möjliggöra för pendlare/passagerare att ansluta till buss 306 mot Läggesta.

Det konstateras att bussvändplanen i Åkers styckebruk ännu inte är påbörjad och att den provisoriska bussrutten kommer att finnas kvar den närmsta framtiden.

Johan Kjellgren (M) konstaterar att han fått hem en undersökning om busstider / resvanor och att man från kollektivtrafikansvarigt håll  börjat samla information/kunskap också hos dem som inte reser kollektivt i dagsläget. Något som tidigare efterlysts från Områdesstyrelsens sida.

onsdag 24 oktober 2012

MÖTE 5 november 2012


Mån 5 nov 2012  kl 19.00

PRO-lokalen Trevnaden i Åkers styckebruk


 Följand har vi att avhandla:

1.     Renhållningsordningen för Strängnäs kommun

Liten workshop medverkande  Riikka Vilkuna miljöstrateg  Strängnäs kommun

2.     Mötestider m.m. 2013                                 

3.     Budget OS-Åker-Länna 2013                      

4.     Ärendelistan                                                  

5.     Nya busstidtabellen

6.     Info/rapporter

a.     Cykelplan Strängnäs kommun

7.     Övriga frågor 
Väl mött
Christer Ståhl   ordf               Peter Björkman sekr.
 
 

onsdag 17 oktober 2012

Arbetet är igång

Efter många år har nu arbetet kommit igång med en ny anslutning av Klockargårdsvägen mot Merlännavägen...

söndag 14 oktober 2012

Områdesstyrelsens möte 9 okt i Länna del 1

Lägesrapport av pågående arbete med ökad robusthet i Åker och Länna
Arne Rutgersson inleder med att informera om att sedan den stora översvämningen 2010 har ett intensivt arbete pågått för att analysera varför det blir översvämningar i  Mariefred, Åker styckebruk och Merlänna.
En förändring i klimatet sedan 1960-70 och kanske 80-talet har medfört att det vi drabbas av sky fall av annan intensitet än tidigare.  Åtgärder måste därför vidtas för att säkerställa att liknande situationer med översvämningar inte inträffar i framtiden.
Projekteringen av åtgärder blir klar hösten 2012 och en upphandling av tjänster kan ske kring årsskiftet 2012/13 under  förutsättning att ett politiskt beslut tas
Kostnaderna för åtgärderna i de drabbade kommundelarna beräknas till:

Mariefred 27,4 mkr, Åker styckebruk 3,6 mkr och Merlänna 0,5 mkr.
De åtgärder som enligt projekteringen måste utföras  kan inte delas upp utan måste göras vid samma tillfälle.

Åtgärder  i Åkers styckbruk
Fördröja vattnet och samla upp i dagvattenbrunnar för att sedan reglera ut vattnet i Råcksta å.
En öppen torr damm på 2200 m3   anläggs vid Skämby-Löt för att ta om hand och utjämna avrinningen från den stora åkermarken där.
Tre sammanhängande  torra dammar  anläggs intill Bruksvägen. Under arbetet med projekteringen har framkommit att den ursprungliga volymen  3400m3  på dammarna måste ökas,  för att klara ett  s.k.  100-årsregn krävs att dammarna sammanlagt har en volym på 3800m3 . Dammarna måste breddas då det har bedömts att det inte går att göra dem djupare . För att få plats med dammarna måste träd tas bort intill Bruksvägen. Rutgersson ställer även frågan om hur områdesstyrelsen ser på att eventuellt ta bort den yttre GC-vägen vid Bruksvägen för att få plats med dammarna.

Åtgärder i Merlänna
I dagsläget har vissa åtgärder redan utförts för att förhindra framtida översvämningar. Dikena på bägge sidor om väg 55 har både grävts och sprängts för att förbättra flödet.
I Merlänna tar dagvattnet från dagvattennätet samma väg som avrinningen från ett stort skogsparti samma väg, detta får till följd att när det regnar mycket fungerar inte avrinningen till Lännasjön som den ska.
En torr damm på 3600m3  i Merlänna ska komma tillrätta med den dåliga avrinningen

Kostnader för projektet
Investeringsutgift                                   31500 000 sek
Exploateringsbidrag                                - 3500000 sek
Nuvarande inv.plan                                 10000000 sek
Utökat resursbehov
för åtgärder mot
översvämningar                                      18000000 sek
Arne Rutgersson avslutar med att säga att idag finns ingen politisk ovilja att genomföra åtgärderna för att förhindra översvämningar, men att andra investeringar kanske måste flyttas framåt i tiden.

söndag 30 september 2012

Områdesstyrelsen 9 okt 2012


Områdesstyrelsen i Åker-Länna
Tisdag den 9 okt kl 19.00       OBS nytt datum
Sockenstugan Merlänna

På agendan finns följande att hantera: 

1.     Lägesrapport av pågående arbete med utökad robusthet för översvämningar i Åker och Länna. 
Medverkande: Arne Rutgersson Säkerhetschef Strängnäs Kommun 

2.     Vägledningsdiskussion:
Ärendelistan, hur den skall hanteras och fördelas.

3.     Rapporter/information
            a.     Kollektivtrafiken
b.     Renhållningsordning Strängnäs kommun
c.      Översiktsplan Strängnäs kommun
d.     VA-taxan 

4.     Övriga frågor

Väl mött
Christer Ståhl                                                    Peter Björkman
Ordf                                                                  Sekreterare
 

tisdag 11 september 2012

ÖPPET MÖTE BUSSTRAFIKEN


Öppet möte

torsdag 27 sept kl 18.30

i PRO-lokalen Trevnaden vid torget

 Busstrafiken

Medverkande:

 Oskar Jonsson och Marika Norrberg

Länstrafiken, trafikplanerare

Lennart Nilsson

Strängnäs Kommun Samhällsbyggn.kontoret


arr: Områdesstyrelsen Åker-Länna

Christer Ståhl 076 798 2107

måndag 10 september 2012

lördag 8 september 2012

Vad sades på OS-mötet 3/9


Diskusionerna i de olika grupperna gav följande noteringar:

Översvämningsproblematiken.

-         Fortfarande problem med lokala översvämningar, garage, parkeringsplatser (ex. vid förskolan snigeln)
-         Oklar skiss på åtgärder och tidplan

-         Eventuellt förebyggande arbete, hur bedrivs det ?

-         De planerade fördröjningsdammarna, vad händer ?

-         Planerad info på KS 5/9 ?

-         Fuktproblem i kommunala lokaler, ex. gamla fritidsgården, fritids vid skolan, enligt uppgift har det pumpats vatten där ?

-         Vatten nivån i Råckstaån, vad går att göra för att minimera ”pumpbehovet” från dagvattennätet. Nivån i Råckstaån ligger 1,5 meter hägre än nätet.

-         Vad är gjort tills idag ?
      -         Ny problemområdet ?

-         Föreslås att kommunens säkerhetschef och ansvarig för dagvattennätet hos Sevab bjuds in till ett öppet möte och redovisar läget och planerade/genomförda åtgärder.

Visnarens norra strand

-         En skiss/ritning över hur det kan tänkas se ut längs banvallen
med GC-väg, bad, parkering m.m. efterlyses. Enligt uppgift har kommunen en landskapsarkitekt så det vore väl bra använda denna.

-         Skyltning redan nu att det är förbjudet att köra med motorfordon

på banvallen måste sättas upp. Idag förekommer det relativt frekvent.

-         Röjning av sly längs banvallen måste ske kontinuerligt innan det blir igenväxt.

-         Den bro som Sevab ersatt den gamla järnvägsbron med finns funderingar om hur det går att cykla över, detta bör fixas.

-         Ett antal parkbänkar placeras ut lämpligt längs Visnarens strand.
-         Spången från Forsavägen till Sjölidsvägen längs Lundby kärr. Bör höjas och breddas.
Stationsområdet: GC-väg fram till Jordbrovägen, sevicebyggnader, även slyröjning

 Skola, förskolor m.m.

      -          Ledarskap.   Bör förbättras
-         För höga krav   - överkvalifisering
-         Lärarbyten
-         För många ”reformer” samtidigt
+    Framsteg i arbetet mot mobbing
?    För och nackdelar om 1-1 dator
?    Böcker kontra datorer
?    Förskolan

 Kollektivtrafiken

Linje 306     Vill vi ha ny   Åker –Mariefred  via Läggesta   ändhållplats Mariefreds
                   Vårdcentral. Linje bör även hämta upp passagerare i Skämbylöt.
Linje 301   Ändra i Strängnäs så att Vasaskolan passeras som tidigare. Lämpligt antal turer körs vidare till Tomasgymnasie. Anpassas mot linje 820 till Eskilstuna
Linje  841   anpassa till skolor och arbetspendling
Ny linje      Åter med den tidigare linje som gick från Åker till Strängnäs
                   via solberga, alternativt bra anslutning från Kilenkorset. 
Generellt:    Antalet bussar skall anpassas till beläggningen särskilt morgonturer
                     Gäller bl. a. då gymnasieelever reser från Åker till Strängnäs.
                     Anpassa avhämtningar i Läggesta till SJ-tidtabell, Idag finns tåg-
                     avgång/ankomst som ej täcks av bussförbindelse inte ens 
                     morgon och kväll.
Handikappanpassning:  De turistbussar som används emellanåt klarar ej                                           rullstolar och barnvagnar,
Övrigt:  Områdestyrelsen skall arrangera öppet möte i Åker med ansvariga
                från Länstrafiken och kommunen.

Driftfrågor 

1.Har Områdesstyrelsen något ansvar ?
2, Hur anmäler vi fel och brister ?
3. Kanske vi ska ha någon i Områdesstyrelsen som kollar upp att
    Lekplatser sköts som de ska. (andra områden likaledes ?)
4. Ärendelistan ska kanske fördelas inom Områdestyrelsen.
5. E-mail att använda för att få frågan registrerad.
FTI ang Återvinningsstationen vid ICA i Åker   (Städning, planket m.m.)

torsdag 23 augusti 2012

Öppet möte 3 september

Måndag den 3 september träffas vi i Åkers bibliotek och medborgarkontor kl 19.00

Kvällen är planerad så att vid fem olika "bord" skall det disskuteras runt fem olika
aktuella frågor. Vid varje bord finns en "bordsledare" från områdesstyrelsen.
Målet är att vi skall ha en klar linje för hur de som bor i denna kommundel vill att
utvecklingen blir inom de områden som behandals..

Bord 1
Översvämningsproblemet
Bord 2
Skolan, förskola, m.m.
Bord 3
Kollektivtrafiken
Bord 4
Visnarens norra strand
Bord 5
Driftsfrågor  (gräsklippning, vägunderhåll och liknande)

Avslutas med genomgång av vad som framkommit under kvällen

Väl mött
Christer Ståhl  ordf
Peter Björkman sekr.

måndag 20 augusti 2012

Övriga frågor OS-möte 13/8-2012

Övriga frågor

Översvämningar

Johan Kjellström (M) undrar vad som händer med förebyggandet av översvämningar i Åkers styckebruk. Vilka åtgärder har vidtagits?
En åhörare påtalar att det finns mycket vatten vid Skördevägen (infarten till Vetet), att gångvägen vid Bruksvägen (Skämby) rinner över samt att brunnarna bör rensas i Åkers styckebruk. På minst fyra brunnar växer 30-40 centimeter gräs på brunnslocken, i dagsläget.
Frågan om översvämningar är en fråga att arbeta med på nästa OS- möte, den 3/9 menar Christer Ståhl (S).

Busstidtabellen

Johan Kjellström (M) vill att OS bevakar sina intressen vad gäller schemaläggningen av busstiderna. Kjellström (M) menar att OS inte är nöjda med hur man hanterat styrelsens synpunkter på höstens tidtabell.

Hundrastgården

En åhörare vill veta om det gjorts någon utredning på vad en kommunal hundrastgård skulle kunna kosta? Åhöraren vill veta på vilket underlag kommunen avslagit förslaget om en hundrastgård i Åkers styckebruk.

Lekpark Slåttervägen

En åhörarer undrar varför den kommunala lekparken vid Slåttervägen inte är iordninggjord på fyra år. Christer Ståhl (S) är tveksam om lekplatsen är kommunal. Bengt Ericsson (C) frågar sig om det kan ha varit en kommunal lekplats som de boende ville ha kvar. Och att kommunen mot löfte att medborgarna själva skulle underhålla lekplatsen avstod från att ta bort den. Åhöraren vidhöll att lekplatsen var ett kommunalt ansvar.

Gräsklippning längs Bruksvägen

En åhörare undrar varför gräset är klippt på ena sidan av Bruksvägen men inte den andra? Christer Ståhl (S) svarar att det handlar om vad kommunen har upphandlat för gräsklippning. De klipper det de ska klippa enligt upphandlingen, enligt Ståhl (S).

Trevligare infarter till Åker

Åsa Molin (M) anser att infarterna till Åker bör göras mer attraktiva. Hon föreslår belysning på infartsskyltarna till Åkers styckebruk. Dessutom önskar hon belysning på de vackra ekar som finns vid ett par av infarterna.

GC-väg mot Läggesta

Åsa Molin (M) undrar över om GC-vägen vid ån mot Läggest finns med i Blåplanen. Christer Ståhl (S) svarar att GC-vägen finns med i översiktsplanen.

Projektet "Kanotled Bergaån"

Johan Kjellström (M) berömmer det arbete som sommarjobbare i samarbete med Friluftsfrämjandet gjorde sommaren 2012 för att kolla upp möjligheten till en kanotled längs Bergaån.

Trafikfrågor OS 13/8 -2012

Trafikfrågor
a) Skördevägen. Förslag från medborgare. Christer Ståhl (S) lämnar ordet fritt.
Magnus Elinder (FP) menar att farthinder inte räcker, bilister väljer att köra fort ändå. Dessutom ställer farthinder till med problem för bl.a. snöröjningen. Han efterlyser istället en större upplysningskampanj på nationell nivå för att få bukt med problemet med fortkörning i tätorter. Därmed menar Elinder också att Områdesstyrelsen är fel nivå för problemet.
Ordföranden Christer Ståhl (S) konstaterar att det finns många svåra frågor i ärendet och föreslår att frågan skickas vidare till Trafiksäkerhetsrådet.
Beslut
Frågan om farthinder och 30-skyltar på Skördevägen skickas vidare till Trafiksäkerhetsrådet.
b) Vägen mellan Merlänna och Åkers styckebruk . Hastighetsproblem samt förslag om GC-väg. Fråga väckt av medborgare.
Christer Ståhl (S) lämnar ordet fritt.
Johan Kjellström (M) anser att en GC-väg är en god idé. Däremot är det svårare för OS att göra något åt hastigheten. Det är en statlig väg och inte en kommunal.
Frågan bör registeras hos trafikverket menar Kjellström.
Bengt Ericsson (C) menar att det skulle vara möjligt att förbjuda tung trafik i ena riktningen från Berga, om det skulle vara problem att ta bort den tunga trafiken helt på vägen.

Beslut

Frågan om GC-väg skickas till Trafiksäkerhetsrådet.
Ordförande Christer Ståhl (S) ser till att ärendet med de höga hastigheterna registreras hos Trafikverket.

Yttrande över handelspolicy 13/8-2012

Yttrande över förslag till handelspolicy i Strängnäs kommun Christer Ståhl (S) lämnar ordet öppet för diskussion, där bl.a. följande inlägg görs.
Magnus Elinder (FP) anser att policyn bör beakta också handel med tjänster och inte bara varuhandel. Han önskar mer konkretion i hur policyn att minska resandet skall fungera. Han saknar också uppgifter om de olika tätorterna i Strängnäs kommun.
Bibbi von Schéele (M) menar att alla punkter som finns i policyn bör gälla också Åker och Stallarholmen och inte bara Strängnäs och Mariefred.
Johan Kjellström (M) anser att policyn missar att det är möjligt att handla också på väg till och från arbetet – som i Läggesta.
Lars Andersson (M) påtalar att policydokumentet liknar en grundbok i handelslära.
Beslut
Områdesstyrelsen beslutar att anta följande synpunkter:
Alla tätorter i Strängnäs kommun bör tydligt namnges i handelspolicyn: Strängnäs, Mariefred, Åkers styckebruk, Stallarholmen, Länna och Härad. Samma villkor bör gälla för alla dessa tätorter.

fredag 3 augusti 2012

ÖPPET MÖTE 13 augusti

Måndag den 13 augusti kl 19.00 i Åkers Folkets Hus 

Områdesstyrelsen och de åhörare som kommer har att avhandla följande:

-  Yttrande över handelspolicy för Strängnäs kommun

-  Områdesstyrelsens aktiviteter hösten 2012

-  Info/rapporter

- Trafikfrågor

Och övriga frågor

Väl mött
Christer Ståhl    ordf  Peter Björkman sekr.

onsdag 4 juli 2012

SOMMARHÄLSNINGAR FRÅN ÅKER

Fontänen 2008

Fontänen 2012


Träden 2012
                             

Muren 2012

Forsavägen 2012



Provisorisk badplats 2012